RAVENOL Headquarters

by NUCA Studio

Status:

Completed

Location:

Focsani, Romania

Year:

2015

Colaboration with:

Nuca Studio

Client:

RAVENOL

Team:

Ionel Pascu, Robert Marin, Horia Drogeanu, Sturzu Raluca
EN

The building contains the offices of a motor oil distributor based in Focşani and is located near the main storage space of the company, which means that the construction is situated on a road at the outskirts of this small Moldavian city.

The client wanted a little more than what is to be expected of a peripherally situated industrial building. He wanted a place where he could spend half of his day feeling a bit more metropolitan.

The design was based on the idea of bringing inside this rather small building a sense of urbanity, by creating a fresh and pleasant working environment.

Using materials, colors and textures in a light but sharp composition, the spaces are determined but fluent. A special attention was given to the light installation, which reflects the nature of the activities taking place in the various spaces, as well as accentuating some key features of the building (the double-height access, the staircase, the vegetal wall).

RO

Clădirea conţine birourile unui distribuitor de ulei de motor din Focşani, reprezentând o adiţie la spaţiile principale de stocare ale acestuia şi aflându-se amplasată pe drumul periferic al acestui mic oraş moldovean.

Cuprinzând în egală măsură funcţia de reprezentare a companiei şi răspunzând cerinţelor clientului de a beneficia de un loc cu atribute metropolitane, design-ul noilor spaţii de lucru, primire şi întâlnire a căutat definirea unei atmosfere de birou tipic urbană, proaspătă, punctată de accente cromatice, de materiale precum lemnul sau de prezenţa elementului vegetal.

Un rol important în fluenţa spaţială o are iluminatul, care marchează structura casetelor spaţiale determinate de structura metalică a clădirii, accentuează momentele importante din parcurs (accesul pe dublă înălţime şi scara către etaj, peretele vegetal amplasat frontal în relaţie cu accesul) sau are o prezenţă mai redusă în zonele de utilizare mai îndelungată precum birourile.

Din punct de vedere funcţional, parterul clădirii cuprinde accesul, sala de aşteptare, birourile personalului şi anexele acestora, precum şi un spaţiu de expunere, iar la etaj se află biroul directorului general, o sală de conferinţe, precum şi un apartament de protocol în curs de amenajare.