LOFT Mamaia

by NUCA Studio

Status:

Completed

Location:

Mamaia, Romania

Year:

2014

Colaboration with:

Nuca Studio

Client:

Loft Lounge

Team:

Ionel Pascu, Robert Marin, Andrei Rotariu
EN

Our client design brief consists in an authentic raw beach design with optimized costs. At the same time, this design should be permutable, relaxed and have different activities that can work altogether or can be used independently.

The design was based on the idea of a system for industrial buildings / pavilion, and the challenge was how to reflect the spirit of the beach (easygoing, casual and summery) in our design. Another challenge was the possibility of upgrading the place from one year to another.

Using raw materials such as wood, rope and canvas, in a graphic composition and visual techniques specific for installation design, we have created a coherent contemporary image that can adapt easily to various events taking place at the club restaurant.

RO

LOFT Mamaia este situat în nordul staţiunii Mamaia, într-o zonă care a evoluat în ultimii ani în special în segmentul activităţilor de alimentaţie publică şi loisir, prin apariţia a numeroase cluburi şi restaurante. Dezvoltat pe o suprafaţă de 6.200 mp, complexul  înglobează mai multe activităţi, care pot funcţiona simultan sau individual.

Procesul designului a pornit de la ideea unui sistem pentru clădiri industriale – hală / pavilion, uşor adaptabil de la un an la altul sau în funcţie de natura evenimentelor. Această abordare a fost una în antiteză cu proiectele biroului, care au de regulă o geometrie închisă. În acelaşi timp, pentru ca acest design să fie unul permutabil şi usor de folosit independent, s-a folosit un sistem pavilionar din punct de vedere constructiv.

Programul este compus din două tipuri de volume principale: pavilionul care adăposteşte zona de servire şi spaţiile anexe, respectiv zona de plajă cu pavilioane-umbrar şi şezlonguri.

Din punct de vedere funcţional trebuie punctat şi meritul beneficiarului, a cărui experienţă vastă şi îndelungată a contribuit în organizarea spaţiilor de servire.